Skälen för att köpa nyproduktion

Sverige är inne i en byggboom där många städer måste bygga nya bostäder för att möta den ökade befolkningen. Det är något som egentligen borde skett tidigare, men bättre sent än aldrig. Att köpa helt nytt har några fördelar och här följer skälen till att köpa nyproduktion.

Det finns nämligen några starka argument till varför ett köp av en nyproduktion är att överväga. Visst, det finns även nackdelar i form av ett högre pris; men på det stora hela så handlar det om en god investering. Detta både sett för stunden och rent historiskt.

Fördelar med att välja nyproduktion:

  • Det är din bostad. Du får en helt ny bostad som ingen annan har bott i. Allt är nytt - från golv, tak, vitvaror, balkong, uteplats - och det är du som bestämmer hur du vill ha det. En härlig känsla!
  • Ingen stress: Vid köp av en nyproduktion så hamnar du i kö och du slipper genom detta en massa stress om en budgivning för med sig. Priset må vara högre, men det är fast och därmed lättare att räkna på.
  • Pengar över: Man kan räkna med en högre hållbarhet i samband med en inflyttning i en nyproduktion. Saker är nya och således så ska man också slippa en massa reparationer och renoveringskostnader de närmsta tio-femton åren. Detta i kombination med att du hela tiden har en fast avgift att räkna mot samt att driftkostnaderna ofta är lägre ger dig en möjlighet att spara pengar.
  • Du är med och påverkar. Denna punkt kan ses ur två perspektiv. Först och främst så är du med och påverkar hur din egen bostad ser ut. Du väljer ytskikt, du kan välja mellan planlösningar och hur exempelvis färg på köksluckor ska se ut. Det andra är att du är med redan från start i bostadsrättsföreningen och därmed också har en större chans att påverka och sätta din prägel på denna. En nyproduktion innebär ofta en slags nybyggaranda där alla grannar verkligen v i l l göra någonting och skapa ett positivt boende för alla. Det ska inte underskattas; alla är på samma nivå och känner samma positiva känslor.
  • God chans till vinst i framtiden. Det kanske inte är möjligt att göra som för några år sedan där folk ställde sig i kön för nyproduktion och sålde - mycket dyrare - innan inflytt. Men, rent historiskt så brukar man tjäna ganska stora pengar på att vara först på plats. Det fasta priset man betalar i samband med inflytt brukar redan efter något år blivit betydligt högre. Det ger en chans att lägga om lån om man väljer att kontakta en mäklare för en ny värdering. Det är ingen garanti att detta sker, men ser man tillbaka i tiden så är det väldig vanligt att detta inträffar.
Kontakta oss redan idag - vi säljer din bostad i Hallonbergen!

28 Feb 2020